Inkl. moms 0

tvålar

Vi arbetar just nu med att utveckla våra produkter, under tiden är de nedplockade från hemsidan. 

När allt är klart för en återlansering så är även vi redo för att kunna leverera till er återförsäljare som visat sådant fint intresse! 

Tills allt är up running, kan ni som vill bli återförsäljare skicka ett mail till oss på info@kalvsved.se så kontaktar vi er senare!Det här är tvål på riktigt.

Genom en process där ekologiska hudfrämjande oljor förtvålas tillsammans med en lösning av lut och vätska får vi fram basen i våra tvålar. 

Under förtvålningen bildas det ett naturligt glycerin som har konserverande och återfuktande egenskaper, detta glycerin brukar de stora jättarna plocka ur sina tvålar för att använda dem i dyra krämer istället. Innan vi häller upp tvålmassan tillför vi humleolja och eventuella essentiella oljor för ytterligare god verkan och doft.


Odlat på vår gård

På vår gård odlar vi KRAV märkt humle. Humle som primärt används inom ölbryggning för sina konserverande och smakgivande egenskaper. Men humle är mer än så, det är en helt fantastisk växt som har över 600 idag identifierade aktiva ämnen, de små lupulinproducerande körtlarna i humlen har multipla hälsofrämjande egenskaper, som i kombination med andra oljor kan ge dig ett rent, hälsosamt, ekologiskt och handgjort badrumsskåp.