Inkl. moms 0

Tvålar

Det här är tvål på riktigt.

Genom en process där ekologiska hudfrämjande oljor förtvålas tillsammans med en lösning av lut och vätska får vi fram basen i våra tvålar. 

Under förtvålningen bildas det ett naturligt glycerin som har konserverande och återfuktande egenskaper, detta glycerin brukar de stora jättarna plocka ur sina tvålar för att använda dem i dyra krämer istället. Innan vi häller upp tvålmassan tillför vi humleolja och eventuella essentiella oljor för ytterligare god verkan och doft.

Vi säger inte att de här tvålarna egentligen har någon hälsofrämjande effekt. Det får vi ju inte påstå enligt lagar och regler. Men vi kan återge att det finns de som upplevt att hyn på både djur och tvåbenta blivit mjuk, smidig och med färre hudrelaterade åkommor.

Odlat på vår gård

På vår gård odlar vi KRAV märkt humle. Humle som primärt används inom ölbryggning för sina konserverande och smakgivande egenskaper. Men humle är mer än så, det är en helt fantastisk växt som har över 600 idag identifierade aktiva ämnen, de små lupulinproducerande körtlarna i humlen har multipla hälsofrämjande egenskaper, som i kombination med andra oljor kan ge dig ett rent, hälsosamt, ekologiskt och handgjort badrumsskåp.

Regler och krångligheter

Marknaden för egengjorda tvålar, salvor och krämer är strikt reglerad av läkemedelsverket när det kommer till människor som slutkonsument, den innefattar ett regelverk som är hårdare än den för ekologiska livsmedelsproducenter. Därför har vi valt att följa Kemikalieinspektionen och registrera oss som producenter där istället, det innebär att samtliga våra produkter är märkta  "Främst för djur". Vill du som tvåfoting använda dem själv så är det ju upp till dig själv.

Allt utom våra tvålar är i och med sitt rena innehåll ätbart, men vi kan inte direkt säga om det är gott att steka ägg i apelsinibutter eller en jasminsalva, däremot blir det nog erat dyraste ägg...