Inkl. moms 0

Humlesmörja "Försommardröm" - En jasmindoftande supersmörja!

Produkten är tyvärr slut i lager.  Det kan vara så att vi är på gång med nya in i webshopslagret, så skicka gärna ett email om du  vill bli kontaktad när det finns igen!

Det doftar försommar, det doftar ljummen kväll ute på verandan, det doftar Jasmin! Huden är fullkomligt förälskad i den här oljekombinationen, som trots 100% olja lämnar en lite "pudrig" känsla på huden, tack vare Ricinoljans egenskaper.

Det går inte att misslyckas med val av doft på en smörja. Låt oss kalla denna, " en hit". 

Just nu kommer Försommardröm i en aluminiumburk istället för glasburk, fortfarande 60 ml.


Ingredienser:


Sheasmör

Sheasmör är rikt på mjukgörande ämnen, den har antiinflammatoriska egenskaper och antioxidanter och kan minska inflammatoriska hudsjukdomar. Den innehåller även vitamin A och E som skyddar hyn från att skadas av solens skadliga UV strålning. Vitmanin E lugnar även torr hud och förbättrar hudens elasticitet, så det är extra bra för åldrande hy.

olja innehåller laurinsyra och kaprylsyra som kroppen gillar. den har antiinflammatoriska egenskaper, och sägs dämpa blåmärken och påsar under ögonen.

Ricinolja

Ricinoljan är fylld med antioxidanter. Den passar alla hudtyper men har visat sig ge fantastiska resultat vid akne just på grund av sin förmåga att rengöra på djupet och lösa upp fett i porerna. Ricinoljan sägs även minska värk och smärta, behandla sår och fungera som ett kraftfullt svampmedel.

Mandelolja 

Mandelolja är väldigt bra för mindre hudproblem, såsom torr hud eller herpes.  Den sägs lindra klåda, skydda hyn från utslag, lindra smärta, mjuka upp svullna områden och lindra irritation.

Kokosolja

Kokosolja innehåller laurinsyra och kaprylsyra som kroppen gillar. den har antiinflammatoriska egenskaper, och sägs dämpa blåmärken och påsar under ögonen.

Humle

  • Konserverande (Därav dess funktion i öl, ja förutom smaken då!)
  • Antibakteriell 
  • Antiviral
  • Antifungeral (Alltså kan den dämpa och avlägsna kliet i områden drabbade av svamp, säger de)
  • Mentalt lugnande (Användes förr som medel för "hysteriska" personer)
  • Flavonidstinn (Choklad, blåbär och acai, släng er i väggen!)
  • Hormonpåverkande (Innehåller Estrogen, som påminner om Östrogen)
  • Anticancerogen (I Japan förädlas en specifik klon för just detta ändamål, går ej att köpa  den specifika sorten för oss vanliga dödliga)

Bivax

Bivax skyddar mot väder och vind, avvisar kyla och vatten, bevarar värme och fukt. Lugnar irriterad hud som får lugn och ro under vaxskyddet, mjukar upp torr och narig hy. Vaxet har också antibiotiska egenskaper.  

E-vitamin, eller tokoferol som det också heter, är känt som reparationsvitaminet. Vitaminet minskar drastiskt bildandet av fria radikaler i huden och hjälper till att stärka hudens fuktbarriär, kan motverka bristningar och ärr. Allt detta samtidigt som den har konserverande egenskaper för smörjan i sig.

Jasminolja

Jasmin eterisk olja innehåller några mycket kraftfulla antiseptiska, antivirala och antibakteriella föreningar, innefattande bensylbensoat, bensaldehyd och bensoesyra, som kan användas för att behandla infektioner och sår. Den mjukar upp och återfuktar huden och detta i kombination med sina antibakteriella egenskaper, gör den särskilt gynnsam för torr och uttorkad hud samt reducerande av ärr. 

VARNING: Gravida bör vara försiktiga med denna salva, då den kan verka stärkande för värkarbete ( Samtidigt som den upplevs smärtstillande)