Inkl. moms 0

Bivaxsalvan med extra allt!

85 kr

Här har vi rört ihop de finaste hudvårdande oljorna tillsammans med ekologiskt Bivax från grannen i Blixtorp ( som vi dessutom arrenderar mark utav) och humle från vår egna gård.  De vårdande oljorna gör var och en sitt. Jag menar vad kan inte sheasmör, kokosolja, mandelolja och ricinolja inte göra för nytta tillsammans? Medan Bivaxet lägger sig som en skyddande läkande famn över området, samtidigt som det låter huden andas.

Utseendet på etiketten kan variera från ett kok till ett annat.


Kort om oljornas egenskaper:

Sheasmör

Sheasmör är rikt på mjukgörande ämnen, den har antiinflammatorska egenskaper och antioxidanter och kan minska inflammatoriska hudsjukdomar. Den innehåller även vitamin A och E som skyddar hyn från att skadas av solens skadliga UV strålning. Vitmanin E lugnar även torr hud och förbättrar hudens elasticitet, så det är extra bra för åldrande hy.

Mandelolja 

Mandelolja är väldigt bra för mindre hudproblem, såsom torr hud eller herpes.  Den sägs lindra klåda, skydda hyn från utslag, lindra smärta, mjuka upp svullna områden och lindra irritation.

Kokosolja

Kokosolja innehåller laurinsyra och kaprylsyra som kroppen gillar. den har antiinflammatoriska egenskaper, och sägs dämpa  blåmärken och påsar under ögonen.

Ricinolja

Ricinoljan är fylld med antioxidanter. Den passar alla hudtyper men har visat sig ge fantastiska resultat vid akne just på grund av sin förmåga att rengöra på djupet och lösa upp fett i porerna. Ricinoljan sägs även minska värk och smärta, behandla sår och fungera som ett kraftfullt svampmedel.

Den här varianten är ytterst passande för såriga och nariga partier i behov av extra krut. 


Kommer i behändig 20 ml "pillerask".