Inkl. moms 0

Smörjor

Vi kokar ihop våra salvor, krämer och butters med ekologiska superingredienser. I varje recept tillsätter vi även humleolja från gårdens egna humle, en unik och fantastisk tillsats som enligt vissa studier rymmer över 600 aktiva hälsofrämjande ämnen. Varje ingrediens i sig har finfina egenskaper för hud, hår och hälsa, och genom att kombinera dessa så får vi fram slutresultat som är 100% det bästa av vad varje ingrediens kan ge. 

Läs gärna mer på sidan om våra ingrediensers egenskaper. 


Odlat på vår gård

På vår gård odlar vi KRAV märkt humle. Humle som primärt används inom ölbryggning för sina konserverande och smakgivande egenskaper. Men humle är mer än så, det är en helt fantastisk växt som har över 600 idag identifierade aktiva ämnen, de små lupulinproducerande körtlarna i humlen har multipla hälsofrämjande egenskaper, som i kombination med andra oljor kan ge dig ett rent, hälsosamt, ekologiskt och handgjort badrumsskåp.

Humlens finfina egenskaper

Låt oss rada upp vad vetenskapen har identifierat att dess oljor, förutom att krydda ölen med kan göra för nytta:

  • Konserverande (Därav dess funktion i öl, ja förutom smaken då!)
  • Antibakteriell 
  • Antiviral
  • Antifungeral (Alltså kan den dämpa och avlägsna kliet i områden drabbade av svamp, säger de)
  • Mentalt lugnande (Användes förr som medel för "hysteriska" personer)
  • Flavonidstinn (Choklad, blåbär och acai, släng er i väggen!)
  • Hormonpåverkande (Innehåller Estrogen, som påminner om Östrogen)
  • Anticancerogen (I Japan förädlas en specifik klon för just detta ändamål, går ej att köpa  den specifika sorten för oss vanliga dödliga)

Inga dåliga kvaliteér för en växt, känns ok att stryka in sin kropp med detta, eller hur?

Regler och krångligheter

Marknaden för egengjorda tvålar, salvor och krämer är strikt reglerad av läkemedelsverket när det kommer till människor som slutkonsument, den innefattar ett regelverk som är hårdare än den för ekologiska livsmedelsproducenter. Därför har vi valt att följa Kemikalieinspektionen och registrera oss som producenter där istället, det innebär att våra produkter är märkta  "Främst för djur". Vill du som tvåfoting använda dem själv så är det ju upp till dig själv.

Allt utom våra tvålar är i och med sitt rena innehåll ätbart, men vi kan inte direkt säga om det är gott att steka ägg i apelsinibutter eller en Jasminsalva, däremot blir det nog erat dyraste ägg...