Inkl. moms 0

Chinook

145 kr

En unik aromkarta av smaker"Tall, grapefrukt och kryddighet i samklang med en djupare rökig smak och aromgivande karaktär. Chinook blomstrar i de flesta typer av klimat och terräng.

  • Klimat — Trivs bra i torra, heta klimat, men kan må relativt bra i vilket klimat som helst utan för mycket fuktighet.
  • Tillväxttakt — Långsam i uppvaknandet från vintervilan,  medel till Kraftig tillväxt som sedan saktar in en bit i säsongen.
  • Skörd — Låg till medium
  • Kottar — Mediumstorlek och kompakta, med mörk gult lupulin.
  • Mognad— Rung Oktober
  • Mottaglig för — Hop Mosaic virus, spider mites, powdery mildew.
  • Resistent mot— Verticillium wilt, de flesta insekter. Någorlunda resistent mot Mjöldagg.Plantera humle

Humle kan växa i varierande jordar, men trivs bäst i väldrenerade, djupa sandiga jordar med ett PH värde runt 6.5

För att blomma och producera bra skördar vill humlen ha långa dagar och korta nätter under växtsäsongen, de kräver även vintertemperaturer under +4 C  under en till två månader. Humlen behöver tillföras vatten och extra näring för att säkra god tillväxt och full utveckling av de kemiska komponenterna i lupulinet.

Humlen vill klättra, hjälp därför 3-6 skott att klättra upp medsols för tex ett sisalgarn så att det når en höjd på helst minst 7 meter. De amerikanska sorterna rekommenderas att ha ett plantavstånd runt metern och ett radavstånd på ca 4 meter för bästa möjliga microklimat (Om man odlar lite fler).

Se gärna till att inte humlen utsätts för direkta kraftiga vindar, utan att det finns lite lä-möjligheter för att få vinden att "lyfta". Genom att skapa ett trevligt boenderesidens för insekter med hjälp av tex gamla vedhögar, insektshotell, halmbon etc så kan du få hjälp av insekter att äta upp skadedjur för humlen.